SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Poznáme meno nového víťaza Slovenskej hudobnej ligy
Tlačové správy / Poznáme meno nového víťaza Slovenskej hudobnej ligy

Poznáme meno nového víťaza Slovenskej hudobnej ligy

Pred pár dňami spoznala SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA svojho v poradí siedmeho víťaza. Pódium košického GES Clubu patrilo na pár hodín najúspešnejším interpretom, ktorí sa počas finálového večera snažili zabojovať o priazeň poroty. Tá, ako je už pri SHL zvykom, pozostávala zo skúsených muzikantov, textárov, novinárov a ľudí pohybujúcich sa v slovenskom hudobnom priemysle.

„Tento ročník hodnotím ako veľmi úspešný. Samozrejme, že som aj ja mal svojho favorita, určite aj ostatní porotcovia, avšak až do poslednej chvíle, kým nám počítač nevyhodil definitívne výsledky, sme si neboli istí víťazom. Bolo to veľmi vyrovnané a mohol sa ním stať hociktorý z našich finalistov.“ Vysvetľuje riaditeľ súťaže Ľubomír Sluk. „Fantastické na tomto ročníku bolo aj to, že sa tu striedali rôzne žánre. Začali sme jazzom, pokračovali sme cez rock, pop-rock, dokonca sme prvykrát mali v našej súťaži aj rap a zakončili sme to poctivým hard rockom. Teší nás, že sa do súťaže zapojilo viac speváčok a tiež vďaka kapelke VIRVAR z Kremnice, sa nám posunula aj veková hranica smerom nadol. Spevák kapely má len 15 rokov a ako povedal pri hodnotení Juraj Vančík, že aj U2 sa poznajú zo strednej a keď budú pokračovať v tom, čo robia, môžu to ďaleko dotiahnuť.“

Po súťažných vystúpeniach riaditeľ súťaže a traja z porotcov – úspešný kardiológ, muzikant a niekoľkonásobný víťaz KZP Juraj Vančík, textár Juraj Soviar a majiteľ nahrávacieho štúdia LEONart Milan Herstek - pokrstili kompilačný album obsahujúci single finalistov. Ten bol aj jednou z hlavných cien pre všetkých súťažiacich. O fantastickú atmosféru sa postarali aj poslední víťazi SHL - nitrianska kapela SEMATAM, ktorá doslova roztancovala celý GES Club.

Slovenská hudobná liga - Finále 7. ročníka / Absolútny víťaz – INSIDE (Zlaté Moravce)

Večer plný fantastických muzikantov a emócií sa zakončil udeľovaním cien, ktoré boli rozdelené do niekoľkých kategórií. Najviac ocenení si odniesla KRISTÍNA DEBNÁROVÁ band z Bratislavy, ktorá bola ocenená v niekoľkých kategóriách. Avšak absolútnym víťazom sa stala hardrocková kapela INSIDE zo Zlatých Moraviec, ktorá úplne pohltila porotu. Najmä na gitaristu MARTINA VAGA, ktorý bol ocenený ako NAJLEPŠÍ INTEPRÉT, porota nešetrila superlatívmi.

A čo si myslí skupina INSIDE o SHL? „SHL dáva priestor mladým slovenským kapelám presadiť sa v hudobnom svete. Pomáha s nadväzovaním kontaktov, hudobnou produkciou, nahrávaním skladieb a albumov, podporuje mladé talenty a učí ich ako to funguje reálne v hudobnom svete. Je to viac ako len súťaž. Kapely hodnotí odborná porota, jej rady sú úprimné, profesionálne s úmyslom pomôcť a posunúť interpreta. Odporúčame vyskúšať všetkým kapelám.“

Ako sme sa dozvedeli, kapela INSIDE sa prihlásila do súťaže na poslednú chvíľu a jednou z jej motivácií bol fakt, že z tejto súťaže vyšla víťazne aj ich obľúbená kapela HEĽENINE OČI. My veríme, že aj oni sa stanú inšpiráciou pre ďalšie kapely, ktoré sa do ďalších ročníkov SHL prihlásia. Na záver vám ponúkame prehľad víťazov jednotlivých kategórií, ktorým zároveň gratulujeme.

Hlavná kategória

Vedľajšie kategórie

Natália Barteková, PR manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

Fanpage SHL
www.facebook.com/slovenskahudobnaliga

Youtube kanál SHL
www.youtube.com/channel/UCqBoOJhyx5hNShig8EpCAdw

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel